I helgen plockade vi in en del av årets äppelskörd. En del ska vi lagra i vårt extrakylskåp och använda som ätäpplen under hösten/vintern. Andra gör vi äppelmos på. Det går åt ganska mycket äppelmos i vår familj eftersom några av oss äter gröt med äppelmos varje vardagsmorgon. Egengjort äppelmos smakar ju så mycket godare än köpt så det är verkligen värt att göra eget om man har tillgång till äpplen!
|
En del av äpplena som skulle bli äppelmos. |
Jag använder en äppelsvarv för att skala och kärna ur äpplena. Otroligt smidig liten sak. T.o.m. barnen kan göra arbetet.
|
Äppelsvarven. |
Efter att de är skalade kokar jag äpplena mjuka och tillsätter lite socker och Atamon. Sedan är det klart att hälla upp på rena burkar.
|
Skalade äppelskivor. |
|
4,5 burkar färdigt mos blev det idag. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar